Ajankohtaista

8.11.2017

Health Awards -tuomaristo on julkistettu: ”Hyvien ideoiden ja onnistumisten jakaminen on tärkeää!”

Health Awards -kilpailun rautaisista terveysalan ammattilaisista koostuva tuomaristo on nyt koossa. Tuomariston jäsenet ovat joko Suomen terveysalan vaikuttajia tai henkilöitä, joilla on muutoin asiantuntijuutta ja pätevyyttä arvioida ehdolla olevia tekoja ja innovaatioita. Tuomariston puheenjohtajana ilman äänioikeutta toimii kilpailun pääjärjestäjän Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Tuomaristoon kuuluvat:

Patrik Borg, ravitsemustieteilijä ja lihavuustutkija
Virve Ilkka, HealthSPA, toiminnanjohtaja
Antti Kivelä, Sitra, Uudistumiskyky-teeman johtaja
Hanna Kuntsi, Suomen Apteekkariliitto, yhteiskuntasuhdejohtaja
Tero Oinonen, Helsingin yliopisto, Yliopistopalvelut-yksikön asiantuntija
Heikki Pärnänen, Suomen Lääkäriliitto, politiikkatoimialan johtaja
Sirpa Rinta, Lääketeollisuus ry, lääkepoliittinen johtaja

Health Awards -kilpailun hakuaika on käynnissä 12.11. saakka. Kilpailuun toivotaan mukaan mitä erilaisimpia terveystekoja ja -innovaatioita.

Hyvien ideoiden ja onnistumisten jakaminen on tärkeää. Hyvät ideat synnyttävät lisää hyviä ideoita ja palkitseminen kasvattaa onnistumisen ja kukoistuksen kulttuuria”, HealthSPA:n toiminnanjohtaja Virve Ilkka muistuttaa.

Suomen Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Hanna Kuntsin mukaan onkin arvokasta, että terveysalalla on oma vuotuinen seremoniansa, jossa huomioidaan hyvästä työstä: ”Niin sanotun suuren yleisön silmissä kehitystyö ja jopa huippuosaaminen jää usein piiloon, jolloin toimijoiden kannalta on hienoa, että Health Awards tekee näkyväksi terveyden edistämisen, erilaiset innovaatiot sekä näiden tekijät.”

Tuomaristo valitsee 23.11.2017 kolme Vuoden Terveysteko ja kolme Vuoden Terveysinnovaatio -finalistia. Valinnassa painotetaan erityisesti terveysteon tai terveysinnovaation vaikutusta tavallisen kansalaisen elämään, terveyteen ja hyvinvointiin.

Voittajat julkistetaan 25.1.2018 järjestettävässä Health Awards & Foresight Forum 2017 -tilaisuudessa. Voittajille on luvassa 5000 euron rahapalkinto.

Jaa kirjoitus:

10.10.2017

Tamro etsii ja palkitsee suomalaisia terveystekoja ja -innovaatioita

Lääkejakelija ja terveysalan yhdistäjä Tamro etsii tekoja, saavutuksia ja innovaatioita jotka ovat edistäneet vaikuttavasti suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Kolmatta kertaa järjestettävä kaikille toimijoille avoin Health Awards -kilpailu palkitsee tammikuussa sekä Vuoden Terveysteon että Vuoden Terveysinnovaation 5 000 euron rahapalkinnoilla.

Palkitseminen on osa Tamron terveysalan tulevaisuuteen suuntaavaa Health Awards & Foresight Forum -tapahtumakokonaisuutta.

Kilpailun haku on auki 12.11.2017 saakka, ja kilpailuhakemuksen voi jättää verkossa www.healthawards.fi.

”Terveysala on kansainvälisestikin tunnustettu suomalaisen osaamisen erityisalue ja yksi tulevaisuuden kilpailutekijöistämme. Kilpailun avulla korostamme innovaatioiden merkitystä alan kehittymiseksi. Haluamme palkita ja kannustaa rohkeita toimijoita, jotka ovat jo saavuttaneet vaikuttavia tuloksia, tai voivat olla tulevia terveysviennin menestystarinoita”, kannustaa Tamron toimitusjohtaja ja tuomariston puheenjohtaja Kai Kaasalainen.

Tamron kumppaneina kilpailuehdokkaita tuomaristossa arvioi laaja joukko näkemyksellisiä terveysalan ammattilaisia: Health Capital Helsinki, HealthSPA, Lääketeollisuus ry, Sitra, Suomen Apteekkariliitto ja Suomen Lääkäriliitto.

Voittajat julkistetaan 25.1.2018 Tamron vuosittaisessa tulevaisuuteen luotaavassa Health Awards & Foresight Forum -huippuseminaarissa, joka kokoaa yhteen satoja terveysalan toimijoita, vaikuttajia ja päättäjiä.
Viime kerralla Vuoden Terveysteko -voittajaksi valittiin Rukan koulun 9A-luokan ”Liikkuen luokkaretkelle” -projekti, jossa oppilaita kannustettiin harrastamaan liikuntaa vapaa-ajallaan ja samalla kartuttamaan luokkaretkikassaa liikkumalla. Vuoden Terveysinnovaatio -voittajaksi valittiin Evondos Oy:n lääkeannostelurobotti ja eHealth-alusta. Evondos lääkeannostelurobotti yhdistettynä internetpohjaiseen etähoitojärjestelmään automatisoi lääkeannostelun kotihoidossa.

Jaa kirjoitus:

20.6.2017

Vuoden Terveysteko 2017 -voittajat päättivät projektinsa luokkaretkeen Kreetalla

Vuoden Terveysteko 2017 -palkittu Liikkuen luokkaretkelle -projekti huipentui toukokuussa, kun Rukan koulun 9A-luokka lähti projektin puitteissa liikkumalla kerätyillä varoilla viikoksi Kreetalle. Matkakassaa täydensi mukavasti Tamron Health Awards -voittajalle lahjoittama 5000 euron palkinto. Liikkuen luokkaretkelle -projekti perustui ajatukselle yritys- tai henkilösponsorista, joka tukee yhtä oppilasta koko kampanjan ajan. Oppilaat kerryttivät liikuntasuorituksia, joista sponsori maksoi sovitusti. Idean isä – Rukan koulun opettaja Markus Määttä – on kehittänyt sponsorointimallin sääntöineen sekä suunnitellut ja toteuttanut liikunnan tuomisen oppilaiden jokapäiväiseen elämään.

Vuoden Terveysteko 2017_Liikkuen luokkaretkelle_voittajat Kreetalla

Kreetalle suuntautunut luokkaretki sujui Markus Määtän mukaan hienosti. Liikuntaa ei unohdettu matkan aikana. Yksittäiset aktiviteetit ja yhteiset liikuntasuoritukset olivat olennainen osa matkan ohjelmaa.

Jokainen oppilas seurasi syke-/aktiivisuusmittarilla mm. matkapäivien aktiivisuustasoa, aktiivisuusaikaa, askelmääriä ja kuljettua matkaa.

”Kokoonnuimme iltaisin keskustelemaan päivän touhuista ja mietimme mistä kunkin oppilaan aktiivisuusmäärät muodostuvat. Tarkoituksena oli saada oppilaille selkeämpi kuva siitä, mistä suositusten mukainen liikuntamäärä kertyy päivän aikana, ja miten pienetkin liikunnalliset teot nostavat aktiivisuustasoa”, kertoo Markus.

Markuksen mukaan päivittäisestä liikkumisesta on tullut monelle oppilaalle luonteva osa elämää. Aika näyttää miten liikkuminen jatkuu projektin jälkeen, mutta Markus toivoo nuorten sisäistäneen projektin aikana liikunnallisen elämäntavan tärkeyden ja ymmärtäneen mitä se vaatii päivittäisellä tasolla.

Samanlainen liikuntaprojekti on tarkoitus startata syksyllä seuraavan luokan kanssa, mikäli oppilaat ja heidän huoltajansa innostuvat siitä.

”Ensimmäinen projekti meni niin hyvin, että uskon jatkoa tulevan seuraavan ryhmän kanssa”, toteaa Markus.

Lue lisää Rukan koulun 9A-luokan blogista!

Jaa kirjoitus:

26.1.2017

Health Awards 2017 -voittajat on valittu!

Health Awards & Foresight Forum 2017 -tilaisuudessa Helsingin Pörssitalossa palkittiin tänään 26.1.2017 Vuoden Terveysteko ja Vuoden Terveysinnovaatio.

Vuoden Terveysteko -kategoriassa voittajaksi valittiin Rukan koulun  9A-luokan ”Liikkuen leirikouluun” -projekti, jossa tarkoituksena on saada oppilaat harrastamaan liikuntaa vapaa-ajallaan ja samalla kartuttamaan luokan luokkaretkikassaa liikkumalla.

Vuoden Terveysteko -kategorian muut finalistit olivat Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n Pylly ylös -kampanja ja Docrates Syöpäsairaalan viiveetön potilaslähtöinen digitalisoitu hoitoketju.

Vuoden Terveysinnovaatio -kategoriassa voittajaksi valittiin Evondos Oy:n lääkeannostelurobotti ja eHealth-alusta. Evondos lääkeannostelurobotti yhdistettynä internetpohjaiseen etähoitojärjestelmään automatisoi lääkeannostelun kotihoidossa. Palvelu nostaa kotihoidossa tapahtuvan lääkejakelun varmuutta, turvallisuutta sekä asiakkaan hoitomyöntyvyyttä.

Vuoden Terveysinnovaatio -kategoriassa kolmen parhaan joukkoon pääsivät myös Peili Vision Oy, joka on luonut virtuaalitodellisuuteen perustuvan oppimisympäristön aivoverenkiertohäiriöistä kuntoutuville sekä Medanets Oy:n hoitohenkilökunnalle kehittämä mobiiliratkaisu, joka helpottaa mittaustulosten kirjaamista potilastietojärjestelmään.

Hyvätkin ideat jäävät helposti pimentoon tai vain pienen joukon tietoon. Kun niitä nostetaan esille, kyetään innovaatioita hyödyntämään laajemmin, luomaan innostavaa ilmapiiriä ja uskoa suomalaiseen osaamiseen. Sitä tarvitaan nyt kaikkialla, kuvailee Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen.

Tutkimusrahoitus ei ole Suomessa suurta. Kaikki tuki innovatiivisuudelle antaa toivoa niille, joilla on virtaa, intoa ja halua kokeilla omien ideoiden kantavuutta. Kilpailu edistää Suomen nousua, mikä toteutuu yksittäisten ihmisten työn ja ahkeruuden kautta, sanoo puolestaan Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

Jaa kirjoitus:

25.1.2017

Health Awards - vahvan yhteistyön tulos

Kilpailu Vuoden Terveysteon ja Vuoden Terveysinnovaation titteleistä huipentuu torstaina 26.1., kun voittajat julkistetaan Health Awards & Foresight Forum -tapahtuman päätteeksi! Suomen suurin terveysalan tapahtuma kokoaa yhteen vaikuttajat, päättäjät, saavutukset, innovaattorit ja nousevat tähdet.

Sekä kilpailun että seminaarin järjestelyissä on alusta lähtien kuunneltu yhteistyökumppanien näkemyksiä. Seminaarista on tullut merkittävä keskustelufoorumi, johon on saatu mukaan myös poliittisia päättäjiä ja viranomaisia. Kumppaneiksi ja tuomariston jäseniksi haluttiin vaikutusvaltaisia jäseniä, jotka edustavat laajasti terveysalaa potilasjärjestöistä tutkimussektoriin ja lääketeollisuuteen.

Kokonaisuuden järjestäjänä Tamrolla on vahva halua toimia yhdistävänä linkkinä.
– Haluamme avata tulevaisuuden näkymiä ja edistää keskustelua, kertoo Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Tuomariston jäsen ja Health Awards -kumppanin Suomen Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen sanoo hteiskunnan hyötyvän kilpailusta, koska innovaatiot parantavat suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Tällainen kilpailu kannustaa hänen mukaansa myös innovoimaan.

– Tutkimusrahoitus ei ole Suomessa suurta. Kaikki tuki innovatiivisuudelle antaa toivoa niille, joilla on virtaa, intoa ja halua kokeilla omien ideoiden kantavuutta. Health Awards -kilpailu edistää Suomen nousua, mikä toteutuu yksittäisten ihmisten työn ja ahkeruuden kautta, sanoo Heikki Pälve, Health Awards -kumppanin Lääkäriliiton toiminnanjohtaja.

Toisen kumppanin, Health Capital Helsingin projektitoimiston johtajan Tuula Palmén toteaa:

– Pääkaupunkiseudulle on keskittynyt valtavasti tutkimusosaamista erityisesti terveysteknologian alueelle, joka on Suomen suurin huipputeknologian vientisektori. Terveydenhuollossa tarvitaan uusia tuotteita ja palveluita vastaamaan kustannuspaineisiin ja kehittyvän lääketieteen tarpeisiin. Uudistuksilla resurssit saadaan riittämään paremmin.

Health Awards -kilpailu on rakennettu yhteistyönä Suomen Apteekkariliiton, Health Capital Helsingin, Hintsa Performancen, Lääketeollisuus ry:n, Suomen Lääkäriliiton ja Tekesin kanssa. Pääjärjestäjänä toimii Tamro Oyj. Ensimmäisen kerran palkinnot jaettiin tammikuussa 2016.

Jaa kirjoitus:

19.1.2017

Finalistit videolla - check them out!

 

Kaikista Health Awards -kilpailun kuudesta finalistista on tehty tiiviit esittelyvideot. Videoiden kautta finalistien on mahdollista esitellä terveystekonsa ja terveysinnovaationsa haluamallaan tavalla sekä perustella sen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Finalistivideot toimivat myös lisämateriaalina tuomarityöskentelyssä.

Kilpailussa ja voittajien valinnassa painotetaan sitä, että teko tai innovaatio on jo vaikuttanut tai tulee vaikuttamaan merkittävästi ja myönteisesti tavallisten suomalaisten elämään, terveyteen ja hyvinvointiin. Myös innovaation uutuusarvo on merkitsevä peruste palkitsemisessa.

Videot ovat nähtävillä tämän sivuston Health Awards -osiossa sekä Health Awards Finlandin YouTube-kanavalla.

#healthawardsfi

 

Jaa kirjoitus:

7.12.2016

Health Awards -kisan finalistit on valittu!

Health Awards -kilpailun molempiin kategorioihin – Vuoden Terveysteko ja Vuoden Terveysinnovaatio – tuli kovatasoisia hakemuksia. Kiitos kaikille hakijoille ja vinkin jättäneille!

Ehdokkaiden hakemuksiin etukäteen tutustunut tuomaristo kokoontui joulukuun alussa valitsemaan mielestään kolme parasta ehdokasta kumpaankin kategoriaan. Finalistien valinnassa painotettiin kisan tärkeintä kriteeriä eli sitä, että teko tai innovaatio on jo vaikuttanut tai tulee vaikuttamaan merkittävästi ja myönteisesti tavallisten suomalaisten elämään, terveyteen ja hyvinvointiin.

Vuoden Terveysteko -kategorian finalistit:
• Pylly ylös -kampanja / Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS
• Viiveetön potilaslähtöinen digitalisoitu hoitoketju / Docrates Syöpäsairaala
• Liikkuen leirikouluun / Rukan koulu 9 A-luokka

Vuoden Terveysinnovaatio -kategorian finalistit:
• Evondos lääkeannostelurobotti ja edistyksellinen eHealth-alusta mullistavat kotihoidon / Evondos Oy
• Virtuaalitodellisuus osaksi AVH-kuntoutusta / Peili Vision Oy
• Hoitaja on potilasta, ei tietokonetta varten / Medanets Oy

Kilpailun tuomaristossa toimivat Kirsi Armanto (Tekes), Anneli Jylhä (Suomen Diabetesliitto), Erkki Kostiainen (Apteekkariliitto), Pippa Laukka (Hintsa Performance), Tero Oinonen (Helsingin Yliopisto, Helsinki Innovation Services), Heikki Pärnänen (Lääkäriliitto) ja Sirpa Rinta (Lääketeollisuus ry). Tuomariston puheenjohtajana, ilman äänioikeutta, toimii Kai Kaasalainen (Tamro Oyj).

Health Awards rakentuu terveysalan toimijoiden yhteistyönä. Pääjärjestäjänä toimii Tamro Oyj. Yhteistyökumppaneita ovat Suomen Apteekkariliitto, Health Capital Helsinki, Hintsa Performance, Lääketeollisuus ry., Suomen Lääkäriliitto sekä Tekes.

Jaa kirjoitus:

25.10.2016

Tuomaristo on koossa: nyt tarvitaan jotain raja-aitoja rikkovaa!

 

mir_6292

Health Awards -kilpailun rautaisista terveysalan ammattilaisista koostuva tuomaristo on lyöty lukkoon. Tuomariston jäsenet ovat joko Suomen terveysalan vaikuttajia tai henkilöitä, joilla on muutoin asiantuntijuutta ja pätevyyttä arvioida ehdolla olevia tekoja ja innovaatioita.
Tuomariston puheenjohtaja toimii – ilman äänioikeutta – kilpailun pääjärjestäjän Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Tuomaristoon kuuluvat:

Kirsi Armanto, Tekes
Anneli Jylhä, Diabetesliitto
Erkki Kostiainen, Apteekkariliitto
Pippa Laukka, Hintsa Performance,
Tero Oinonen, Helsingin Yliopisto ja Helsinki Innovation Services
Heikki Pärnänen, Lääkäriliitto
Sirpa Rinta, Lääketeollisuus ry

Tutustu tuomareihin tarkemmin täällä!

Kilpailun hakuaika on vielä käynnissä ja siihen toivotaan mukaan mitä erilaisempia terveystekoja ja -innovaatioita. Tuomaristo odottaa hakijoilta ideoita, joihin yhdistyy teknologia aivan uudella tavalla, ideoita potilaiden roolin vahvistamiseksi ja omahoidon mahdollisuuksien lisäämiseksi sekä innovatiivisia ja poikkitieteellisiä crossover-ideoita, jotka johtavat konkreettisiin hyötyihin myös yksilötasolla. Jotain, jota ei ole vielä keksitty tai kokeiltu!

Tuomaristo valitsee 1.12.2016 kolme Vuoden Terveysteko ja kolme Vuoden Terveysinnovaatio -finalistia. Valinnassa painotetaan erityisesti terveysteon tai terveysinnovaation vaikutusta tavallisen kansalaisen elämään, terveyteen ja hyvinvointiin.

Voittajat julkistetaan 26.1.2017 järjestettävässä Health Awards & Foresight Forum 2017 tilaisuudessa. Voittajille on luvassa 5000 euron rahapalkinto.

Jaa kirjoitus:

27.9.2016

Innovaation menestys on joukkuelaji

ajankohtaista_medfactor

Moniammatillinen yhteispeli, käyttäjälähtöinen kehitystyö sekä roppakaupalla sisua. Näistä aineksista on hyvä rakentaa terveysalan huippusaavutuksia, kertovat ensimmäiset Health Awards -palkitut. Jonna-Carita Kannisen toteuttamat yli 700 lääkehoidon arviointia Kuopion alueella voitti ensimmäisen Vuoden Terveysteko -palkinnon. Vuoden Terveysinnovaatiosta puolestaan palkittiin Noona Healthcaren syövänhoidon tueksi kehittämä mobiilipalvelu.

Kannisen yrityksen MedFactorin toteuttamilla lääkehoidon arvioinneilla on parannettu potilaiden hyvinvointia ja ennaltaehkäisty vääränlaisesta lääkityksestä aiheutuvia seurauksia ja kustannuksia. Lääkehoito on suunniteltu jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti, moniammatillisessa tiimissä.

– Voitto tuli minusta koko farmasian ala ammattitaidolle, sekä moniammatilliselle yhteistyölle: lääkehoidon kokonaisarvioinneissa lääkäri, hoitaja ja proviisori työskentelevät yhteistyössä potilaan parhaaksi.

Kanninen uskoo lääkityksen kokonaisarviointien olevan 10 vuoden kuluttua arkipäivää koko Suomessa.

Noona on syövänhoidon tueksi kehitetty mobiilipalvelu, jonka Noona Healthcare on luonut yhdessä HYKS Syöpäkeskuksen kanssa. Noonan avulla syöpäsairaalat pystyvät seuraamaan syöpäpotilaiden kuntoutumista reaaliaikaisesti ja ennakoimaan jos potilaalle syntyy hoitojaksojen välillä haittoja tai oireita.

Noona Healthcaren toimitusjohtaja Jani Ahonala kertoo Noonalle kuuluvan todella hyvää:

– Olemme saaneet ensimmäiset kansainväliset asiakkaamme ja vieläpä Yhdysvalloista, joka on todella kilpailtu terveydenhoidon markkina. Neuvotteluja on myös käynnissä eri puolilla Eurooppaa, ja saimme juuri Intiasta useammankin tarjouspyynnön. Tämä on todella motivoivaa – ja erittäin pitkäjänteisen työn tulos.

Voittajien vinkit tuleville Health Awards -kisaajille

ajankohtaista_noona

Uutta ideaa on tärkeää kehittää tuotteeksi yhdessä käyttäjien kanssa. Ahonalan mukaan Noonan suuri rikkaus ja oivallus on ollut luoda sitä yhdessä HYKS Syöpäkeskuksen kanssa, ja tähän mennessä yli 80 syöpäpotilasta on ollut mukana kehittämässä Noonaa.

Kannisen mukaan kehitystyöhön kannattaa osallistaa moniammatillinen tiimi, joka tukee palvelua. Jokainen ammattilainen näkee aina oman työnsä kannalta oleellisimmat substanssit.

Sekä Kanninen että Ahonala tähdentävät myös peräänantamattomuuden merkitystä.
– Ei saa masentua tai antaa periksi, jos kaikki eivät heti näe ideasi arvoa. Onnistuminen vaatii hyviä neuvottelutaitoja ja vahvaa uskoa itseensä. Yrittäjyys ja innovaatioiden jalkauttaminen markkinoille on sisukkaan ihmisen laji, Ahonala tiivistää.

Jaa kirjoitus:

Seuraa Health Awardsia Twitterissä ja YouTubessa!

@HealthAwardsFI

Osallistu keskusteluun
#healthawardsfi

Health Awards Finland