Health Awards 2017 -voittajat on valittu!

Health Awards & Foresight Forum 2017 -tilaisuudessa Helsingin Pörssitalossa palkittiin tänään 26.1.2017 Vuoden Terveysteko ja Vuoden Terveysinnovaatio.

Vuoden Terveysteko -kategoriassa voittajaksi valittiin Rukan koulun  9A-luokan ”Liikkuen leirikouluun” -projekti, jossa tarkoituksena on saada oppilaat harrastamaan liikuntaa vapaa-ajallaan ja samalla kartuttamaan luokan luokkaretkikassaa liikkumalla.

Vuoden Terveysteko -kategorian muut finalistit olivat Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n Pylly ylös -kampanja ja Docrates Syöpäsairaalan viiveetön potilaslähtöinen digitalisoitu hoitoketju.

Vuoden Terveysinnovaatio -kategoriassa voittajaksi valittiin Evondos Oy:n lääkeannostelurobotti ja eHealth-alusta. Evondos lääkeannostelurobotti yhdistettynä internetpohjaiseen etähoitojärjestelmään automatisoi lääkeannostelun kotihoidossa. Palvelu nostaa kotihoidossa tapahtuvan lääkejakelun varmuutta, turvallisuutta sekä asiakkaan hoitomyöntyvyyttä.

Vuoden Terveysinnovaatio -kategoriassa kolmen parhaan joukkoon pääsivät myös Peili Vision Oy, joka on luonut virtuaalitodellisuuteen perustuvan oppimisympäristön aivoverenkiertohäiriöistä kuntoutuville sekä Medanets Oy:n hoitohenkilökunnalle kehittämä mobiiliratkaisu, joka helpottaa mittaustulosten kirjaamista potilastietojärjestelmään.

Hyvätkin ideat jäävät helposti pimentoon tai vain pienen joukon tietoon. Kun niitä nostetaan esille, kyetään innovaatioita hyödyntämään laajemmin, luomaan innostavaa ilmapiiriä ja uskoa suomalaiseen osaamiseen. Sitä tarvitaan nyt kaikkialla, kuvailee Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen.

Tutkimusrahoitus ei ole Suomessa suurta. Kaikki tuki innovatiivisuudelle antaa toivoa niille, joilla on virtaa, intoa ja halua kokeilla omien ideoiden kantavuutta. Kilpailu edistää Suomen nousua, mikä toteutuu yksittäisten ihmisten työn ja ahkeruuden kautta, sanoo puolestaan Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.