Health Awards – vahvan yhteistyön tulos

Kilpailu Vuoden Terveysteon ja Vuoden Terveysinnovaation titteleistä huipentuu torstaina 26.1., kun voittajat julkistetaan Health Awards & Foresight Forum -tapahtuman päätteeksi! Suomen suurin terveysalan tapahtuma kokoaa yhteen vaikuttajat, päättäjät, saavutukset, innovaattorit ja nousevat tähdet.

Sekä kilpailun että seminaarin järjestelyissä on alusta lähtien kuunneltu yhteistyökumppanien näkemyksiä. Seminaarista on tullut merkittävä keskustelufoorumi, johon on saatu mukaan myös poliittisia päättäjiä ja viranomaisia. Kumppaneiksi ja tuomariston jäseniksi haluttiin vaikutusvaltaisia jäseniä, jotka edustavat laajasti terveysalaa potilasjärjestöistä tutkimussektoriin ja lääketeollisuuteen.

Kokonaisuuden järjestäjänä Tamrolla on vahva halua toimia yhdistävänä linkkinä.
– Haluamme avata tulevaisuuden näkymiä ja edistää keskustelua, kertoo Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Tuomariston jäsen ja Health Awards -kumppanin Suomen Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen sanoo hteiskunnan hyötyvän kilpailusta, koska innovaatiot parantavat suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Tällainen kilpailu kannustaa hänen mukaansa myös innovoimaan.

– Tutkimusrahoitus ei ole Suomessa suurta. Kaikki tuki innovatiivisuudelle antaa toivoa niille, joilla on virtaa, intoa ja halua kokeilla omien ideoiden kantavuutta. Health Awards -kilpailu edistää Suomen nousua, mikä toteutuu yksittäisten ihmisten työn ja ahkeruuden kautta, sanoo Heikki Pälve, Health Awards -kumppanin Lääkäriliiton toiminnanjohtaja.

Toisen kumppanin, Health Capital Helsingin projektitoimiston johtajan Tuula Palmén toteaa:

– Pääkaupunkiseudulle on keskittynyt valtavasti tutkimusosaamista erityisesti terveysteknologian alueelle, joka on Suomen suurin huipputeknologian vientisektori. Terveydenhuollossa tarvitaan uusia tuotteita ja palveluita vastaamaan kustannuspaineisiin ja kehittyvän lääketieteen tarpeisiin. Uudistuksilla resurssit saadaan riittämään paremmin.

Health Awards -kilpailu on rakennettu yhteistyönä Suomen Apteekkariliiton, Health Capital Helsingin, Hintsa Performancen, Lääketeollisuus ry:n, Suomen Lääkäriliiton ja Tekesin kanssa. Pääjärjestäjänä toimii Tamro Oyj. Ensimmäisen kerran palkinnot jaettiin tammikuussa 2016.