Innovaation menestys on joukkuelaji

ajankohtaista_medfactor

Moniammatillinen yhteispeli, käyttäjälähtöinen kehitystyö sekä roppakaupalla sisua. Näistä aineksista on hyvä rakentaa terveysalan huippusaavutuksia, kertovat ensimmäiset Health Awards -palkitut. Jonna-Carita Kannisen toteuttamat yli 700 lääkehoidon arviointia Kuopion alueella voitti ensimmäisen Vuoden Terveysteko -palkinnon. Vuoden Terveysinnovaatiosta puolestaan palkittiin Noona Healthcaren syövänhoidon tueksi kehittämä mobiilipalvelu.

Kannisen yrityksen MedFactorin toteuttamilla lääkehoidon arvioinneilla on parannettu potilaiden hyvinvointia ja ennaltaehkäisty vääränlaisesta lääkityksestä aiheutuvia seurauksia ja kustannuksia. Lääkehoito on suunniteltu jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti, moniammatillisessa tiimissä.

– Voitto tuli minusta koko farmasian ala ammattitaidolle, sekä moniammatilliselle yhteistyölle: lääkehoidon kokonaisarvioinneissa lääkäri, hoitaja ja proviisori työskentelevät yhteistyössä potilaan parhaaksi.

Kanninen uskoo lääkityksen kokonaisarviointien olevan 10 vuoden kuluttua arkipäivää koko Suomessa.

Noona on syövänhoidon tueksi kehitetty mobiilipalvelu, jonka Noona Healthcare on luonut yhdessä HYKS Syöpäkeskuksen kanssa. Noonan avulla syöpäsairaalat pystyvät seuraamaan syöpäpotilaiden kuntoutumista reaaliaikaisesti ja ennakoimaan jos potilaalle syntyy hoitojaksojen välillä haittoja tai oireita.

Noona Healthcaren toimitusjohtaja Jani Ahonala kertoo Noonalle kuuluvan todella hyvää:

– Olemme saaneet ensimmäiset kansainväliset asiakkaamme ja vieläpä Yhdysvalloista, joka on todella kilpailtu terveydenhoidon markkina. Neuvotteluja on myös käynnissä eri puolilla Eurooppaa, ja saimme juuri Intiasta useammankin tarjouspyynnön. Tämä on todella motivoivaa – ja erittäin pitkäjänteisen työn tulos.

Voittajien vinkit tuleville Health Awards -kisaajille

ajankohtaista_noona

Uutta ideaa on tärkeää kehittää tuotteeksi yhdessä käyttäjien kanssa. Ahonalan mukaan Noonan suuri rikkaus ja oivallus on ollut luoda sitä yhdessä HYKS Syöpäkeskuksen kanssa, ja tähän mennessä yli 80 syöpäpotilasta on ollut mukana kehittämässä Noonaa.

Kannisen mukaan kehitystyöhön kannattaa osallistaa moniammatillinen tiimi, joka tukee palvelua. Jokainen ammattilainen näkee aina oman työnsä kannalta oleellisimmat substanssit.

Sekä Kanninen että Ahonala tähdentävät myös peräänantamattomuuden merkitystä.
– Ei saa masentua tai antaa periksi, jos kaikki eivät heti näe ideasi arvoa. Onnistuminen vaatii hyviä neuvottelutaitoja ja vahvaa uskoa itseensä. Yrittäjyys ja innovaatioiden jalkauttaminen markkinoille on sisukkaan ihmisen laji, Ahonala tiivistää.