Suomalaista terveystyötä palkitaan tammikuussa: Health Awards 2018 -finalistit ovat selvillä

Suomalaista terveystyötä palkitsevan, Tamron järjestämän Health Awards -kilpailun finalistit ovat selvillä. Tammikuussa voittajat valitaan startup-oivallusten, hyvinvointikampanjoiden ja tarmokkaan terveydenedistäjän vakuuttavasta joukosta.

Kolmatta kertaa järjestettävään, avoimeen kilpailuun osallistui ennätysmäärä ehdotuksia, yhteensä yli 50. Vuoden Terveysteko ja Vuoden Innovaatio -voittajat julkistetaan 25.1. Tamron vuosittaisessa, tulevaisuuteen luotaavassa Health Awards & Foresight Forum -tapahtumassa, joka kokoaa yhteen satoja terveysalan toimijoita, vaikuttajia ja päättäjiä.

Vuoden Terveysteko -kategorian finalistit ovat

Vuoden Terveysinnovaatio -kategorian finalistit ovat

Molempien sarjojen voittajat kuittaavat 5 000 euron palkinnon. Kilpailuehdokkaita tuomaristossa arvioi laaja joukko näkemyksellisiä terveysalan ammattilaisia: ravitsemustieteilijä ja lihavuustutkija Patrik Borg, HealthSPA ry:n toiminnanjohtaja Virve Ilkka, Sitran Uudistumiskyky-teeman johtaja Antti Kivelä, Suomen Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Hanna Kuntsi, Helsingin yliopiston Yliopistopalvelut-yksikön asiantuntija Tero Oinonen, Suomen Lääkäriliiton politiikkatoimialan johtaja Heikki Pärnänen ja Lääketeollisuus ry:n lääkepoliittinen johtaja Sirpa Rinta.

– Finalistit ovat esimerkkejä oivaltavasta terveyttä edistävästä työstä, ja ideoiden saaminen laajempaan käyttöön voi kasvattaa hyvinvointia niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Kilpailun tarkoitus on edistää innovaatioiden vauhtiin pääsyä, jotta mahdollisimman moni hyötyisi niiden tuomista terveyshyödyistä, tiivistää Tamron toimitusjohtaja ja tuomariston puheenjohtaja Kai Kaasalainen.