Vuoden Terveysteko 2017 -voittajat päättivät projektinsa luokkaretkeen Kreetalla

Vuoden Terveysteko 2017 -palkittu Liikkuen luokkaretkelle -projekti huipentui toukokuussa, kun Rukan koulun 9A-luokka lähti projektin puitteissa liikkumalla kerätyillä varoilla viikoksi Kreetalle. Matkakassaa täydensi mukavasti Tamron Health Awards -voittajalle lahjoittama 5000 euron palkinto. Liikkuen luokkaretkelle -projekti perustui ajatukselle yritys- tai henkilösponsorista, joka tukee yhtä oppilasta koko kampanjan ajan. Oppilaat kerryttivät liikuntasuorituksia, joista sponsori maksoi sovitusti. Idean isä – Rukan koulun opettaja Markus Määttä – on kehittänyt sponsorointimallin sääntöineen sekä suunnitellut ja toteuttanut liikunnan tuomisen oppilaiden jokapäiväiseen elämään.

Vuoden Terveysteko 2017_Liikkuen luokkaretkelle_voittajat Kreetalla

Kreetalle suuntautunut luokkaretki sujui Markus Määtän mukaan hienosti. Liikuntaa ei unohdettu matkan aikana. Yksittäiset aktiviteetit ja yhteiset liikuntasuoritukset olivat olennainen osa matkan ohjelmaa.

Jokainen oppilas seurasi syke-/aktiivisuusmittarilla mm. matkapäivien aktiivisuustasoa, aktiivisuusaikaa, askelmääriä ja kuljettua matkaa.

”Kokoonnuimme iltaisin keskustelemaan päivän touhuista ja mietimme mistä kunkin oppilaan aktiivisuusmäärät muodostuvat. Tarkoituksena oli saada oppilaille selkeämpi kuva siitä, mistä suositusten mukainen liikuntamäärä kertyy päivän aikana, ja miten pienetkin liikunnalliset teot nostavat aktiivisuustasoa”, kertoo Markus.

Markuksen mukaan päivittäisestä liikkumisesta on tullut monelle oppilaalle luonteva osa elämää. Aika näyttää miten liikkuminen jatkuu projektin jälkeen, mutta Markus toivoo nuorten sisäistäneen projektin aikana liikunnallisen elämäntavan tärkeyden ja ymmärtäneen mitä se vaatii päivittäisellä tasolla.

Samanlainen liikuntaprojekti on tarkoitus startata syksyllä seuraavan luokan kanssa, mikäli oppilaat ja heidän huoltajansa innostuvat siitä.

”Ensimmäinen projekti meni niin hyvin, että uskon jatkoa tulevan seuraavan ryhmän kanssa”, toteaa Markus.

Lue lisää Rukan koulun 9A-luokan blogista!