Aivoliitto

Vuoden Terveysteko 2018 -voittajan tavoite: miljoona verenpainepotilasta vähemmän

Tammikuussa 2018 Vuoden Terveysteoksi valittiin Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -verenpainekampanja. Tuomaristo perusteli Aivoliiton verenpainekampanjan valintaa: ”Tietoisuuden lisääminen aivoterveyden ja kohonneen verenpaineen yhteydestä oli puhutteleva oivallus. Itsensä mittaaminen on osa tulevaisuuden terveydenhuoltoa, ja sen laajentaminen kansalaisten keskuudessa on olennaista vakavien terveyshaittojen ennaltaehkäisemisessä.”

Voitosta on kulunut nyt muutamia kuukausia. Mitä Aivoliiton verenpainekampanjatiimille kuuluu? ”Korvaamattoman kovalevyn tekijöille kuuluu hyvää. Olemme pitäneet verenpaine- ja aivoterveysteemaa esillä pitkin kevättä ja valmistaudumme jo loka-marraskuun vaihteen toimintakampanjaan. Erityiseksi haasteeksemme olemme ottaneet kohderyhmämme kuulemisen ja tuntemisen. Sitä varten olemme tehneet myös tutkimuksen, jossa pyysimme nuoria miehiä kertomaan, mikä voisi motivoida heitä kiinnostumaan omasta verenpaineestaan”, kertoo Liisa Koivula, Aivoliiton Korvaamattoman kovalevyn viestintäsuunnittelija.

Health Awards -voitto oli Korvaamaton kovalevy -verenpainekampanjalle tärkeä tunnustus. ”Se on rohkaissut meitä omassa tekemisessämme ja vahvistanut käsitystämme siitä, että olemme olennaisen tärkeän kansanterveydellisen kysymyksen äärellä puhuessamme aivoterveyden ja verenpaineen välisestä yhteydestä”, Liisa toteaa.

Tiimi vastaanotti Health Awards -kisan voitostaan 5 000 euron rahapalkinnon. ”Voittorahat olemme käyttäneet terveydenedistämistyöhön ja pistäneet näin hyvän kiertämään”, Liisa kertoo.

Vuoden Terveysteko 2018 -voitto on ollut Korvaamaton kovalevy -verenpainekampanjalle hyödyllinen: ”Meidän on nyt helpompi lähestyä uusia yhteistyökumppaneita, sillä titteli tuo meille lisää painoarvoa”, Liisa sanoo.

Yhteistyökumppaneita Korvaamaton kovalevy tarvitseekin useita, sillä tavoitteena on saada kahdesta miljoonasta puolet pois, eli vähentää kohonnutta verenpainetta sairastavien määrää Suomessa miljoonalla.

”Olemme iloisia että osallistuimme kisaan. Palkintojenjakotilaisuus, Health Awards & Foresight Forum oli meille tähän mennessä yksi parhaista ja ihan varmasti jännittävin työpäivä koko vuonna!”